FOKHAGYMÁS SERTÉSNYELV
Hozzávalók: 3 nagyobb (kb. 60 dkg) sertésnyelv, 5 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, 2-3 db babérlevél, 4-5 szem borókabogyó, 1 kiskanál mustár, Piros Arany paprikakrém.
Elkészítés: A sertésnyelveket borókabogyóval és babérlevéllel ízesített vízben, kuktafazékban a jelzéstől számítva kb. 50 perc alatt puhára főzzük. Ezután a nyelveket kivesszük, kissé hűlni hagyjuk, a bőrüket lehúzzuk, majd a húsukat ujjnyi vastagon felszeleteljük és mustárral megkenjük. A főzővizet félretesszük. A szalonnát kis kockákra vágjuk, kiolvasztjuk, a pörcét kiszedjük és megőrizzük. A zsírjában a felaprított vöröshagymát megfuttatjuk, a felszeletelt nyelvet belerakjuk, és sóval, borssal, zúzott fokhagymával meg Piros Arany paprikakrémmel ízesítjük. Annyi főzővízzel engedjük fel, hogy bőséges, de ne túl híg mártást kapjunk. 10-12 percig fedő alatt pároljuk, vigyázva, nehogy az alja odakapjon. A szalonnapörccel a köretét megszórhatjuk.
Padlizsános cukkinitekercs recept
- előkészület:
- sütés:
elkészítés
- A zöldségeket megtisztítjuk, a cukkini két végét levágjuk, majd 3-4 mm-es csíkokra vágjuk vízszintesen.
- A padlizsánt téglalapokra vágjuk (vízszintesen félbe, majd függőlegesen téglalapokra - olyan magas legyen egy téglalap, mint amilyen szélesek a cukkinicsíkok).
- Sózzuk be a cukkinicsíkok és a padlizsán darabok minden oldalát, majd várjuk meg, amíg levet ereszt.
- A lilahagymát tisztítsuk meg, vágjuk félbe, és szeleteljük fel 2-3 mm vastagságú félkarikákra.
- Gyújtsuk be a sütőt, és olivaolajjal kenjünk ki egy tűzálló tálat vagy sütőedényt.
- Konyhai papírtörlővel itassuk le a cukkinicsíkokról és a padlizsán darabokról a vizet, és kezdhetjük összeállítani a tekercset.
- Kiterítjük a cukkinit, arra a sonkát, majd az egyik szélen egymásra halmozunk padlizsánt, hagymát és ismét padlizsánt.
- A padlizsános oldalról indulva szorosan feltekerjük.
- A tekercs oldalát fogpiszkálóval vagy grillnyárssal megtűzzük, az olivaolajjal kikent tálra tesszük, és lefedjük alufóliával.
- 25 percig sütjük alufólia alatt, majd 15-20 percig alufólia nélkül (tűpróbával ellenőrizzük, hogy a padlizsán is megsült-e).
sütési hőfok:
180°C
receptekért köszi a nosalty-nak...
igaz nem paleos oldalról valóak, de 100%ig paleo kaják. isteni finom volt és apa még repetázott is... :) amúgy a sertésnyel nagyon jó étel, puha és szín izom. árarányban is nagyon jó!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése